PEYNİR TATLISI

MALZEMELER:

* yarım kg beyaz peynir
* 1 su bardağı un
* 1 çay bardağı pirinç unu
* 4 yumurta
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

* 2.5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 dilim limon

HAZIRLANIŞI:

* Tatlının ilk olarak şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır.
* Diğer taraftan beyaz peynir süzgeçten geçirilerek karıştırma kabına alınır.
* Üzerine diğer malzemeler de eklenip karıştırılır.
* Kıvamı yumuşak olursa un ilave edilebilir.
* Hazırlanan hamur şanti torbasına koyularak sıkılır.(istediğiniz şekli verebilirsiniz.)
* 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
* Piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince şerbeti dökülür.
* Servise hazırdır üzerine Hindistan cevizi yada fıstık serperek servis edebilirsiniz.
                     *******AFİYET OLSUN*******

Yorumlar