- 150 gram tere yağı
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı şeker
Üstü İçin:
- Çikolata sosu
- Pudra şekeri
Krema İçin:
- 1 adet portakal
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI:
-Tarife başlarken ilk olarak şeker, vanilya, tuz, su ve tere yağını bir tencere içerisine koyun ve ocağın üstüne alın.
- Ocağın altını açarak kaynatın ve sürekli olarak karıştırın.
-Kaynadıktan sonra un ekleyin.
- Bir süre daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve hamuru soğumaya bırakın.
-Pasta soğuduktan sonra, üzerine yumurta kırarak hamuru iyice yoğurun.
- Geri kalan 3 tane yumurtayı da kırarak yoğurmaya devam edin.
-Daha sonra hamuru krem şanti torbasının içine koyun.
-Torba içindeki hamuru yağlı bir tepsiye sıkın.
-Önceden 185 derecede ısıtılmış bir fırına tepsiyi koyarak pişmeye bırakın.
- Pastanın kremasını hazırlamak için, sütü yeni bir tencereye dökün.
-Şeker, un ve nişasta ekleyerek pişirin ve sürekli olarak karıştırın.
-Karışım kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin.
-Kremanız soğuduktan sonra 2 kaşık kadar krem şanti ilave ederek mikser yardımıyla çırpın. -Ardından içerisine 1 adet portakal kabuğu rendesi katarak, karıştırın.
- Daha önceden pişirdiğiniz hamurun üzerine kremayı güzelce sürün.
-Pastayı süslemek çin, bir miktar çikolata sosu ve pudra şekeri dökerek servis yapın.
*******AFİYET OLSUN*******
Yorumlar
Yorum Gönder