** 1 Demet Semizotu
** 2 Adet domates
** 1 Büyük boy kuru soğan
** 2 Diş sarımsak
** 3 Çorba kaşığı bulgur
** 3 Çorba kaşığı sıvıyağ
** 1 Tatlı kaşığı tuz
** Yeteri kadar su
HAZIRLANIŞI:
** Semizotlarını ayıklayarak güzelce yıkayalım.
** Sap kısımlarınıda küçük küçük doğrayalım.
** Tencereye sıvıyağ ve soyup küp küp doğradığımız kuru soğanımızı koyalım ve soğanları pembeleştirelim.
** Domateslerimizi de yıkayıp, soyup küçük küçük doğrayalım.
** Domateslerde kıvama gelince semizotlarını, sarımsakları ve suyunu ekleyerek pişirmeye başlayalım.
** Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca bulgurları ilave ederek ocağı kısalım ve kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
** Bulgurlar piştiğinde yemeğimiz olmuş demektir.
** Servis ederken yoğurt ile servis yapabilirsiniz
*****AFİYET OLSUN*****
Yorumlar
Yorum Gönder