SOSLU TAVUK


MALZEMELER:

** 4 adet  kanat yada but
** 3 çorba kaşığı un
** 2 çorba kaşığı zeytinyağı
** 4 diş kıyılmış sarımsak
** 1 su bardağı tavuk suyu
** 6 çorba kaşığı mısır nişastası
** 2 çorba kaşığı su
** Tuz ve Karabiber

HAZIRLANIŞI:

** Tavukları una bulayıp unun fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını pişirin.
** Tavuk suyu, sirke, karabiber, sarımsak ve tuzu ekleyin.
** 10 dakika pişirip tavukları tavadan alın.
**  Nişastayı iki çorba kaşığı suyla birlikte seyreltip tavada kalan sosun üzerine ekleyin.
**  İki dakika kaynatıp tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.
         ********AFİYET OLSUN********

Yorumlar