TUTMAÇ ÇORBASI

MALZEMELER:

** 1 su bardağı nohut
** 1 su bardağı yeşil mercimek
** 2 diş sarımsak
** 1 su bardağı et suyu
** Su
** Tuz

TERBİYESİ İÇİN:

** 1 kase süzme yoğurt
** 1 adet yumurta

HAMURU İÇİN:

** 1 su bardağı un
** 1 adet yumurta
** 1 çay kaşığı tuz
** Aldığı kadar su

ÜZERİ İÇİN:

** 1 çorba kaşığı tereyağı
** 1 tutam taze nane

HAZIRLANIŞI:

** Tencereye 1 su bardağı haşlanmış nohut  ve 1 su bardağı haşlanmış olan mercimeği alın.
** Üzerine 1 su bardağı et suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
** Terbiyesi için bir kaba 1 kase süzme yoğurdu ilave edin.
** Üzerine biraz su ilave edip süzme yoğurdu karıştırın.
** Daha sonra yoğurdun üzerine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın.
** Terbiyeye daha sonra sıcak su ilave edip terbiyenin kıvamını açın.
** Hamuru için bir karıştırma kabına 1 su bardağı unu alın.
** Üzerine 1 adet yumurta kırın.
** Üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz ve aldığı kadar un ilave edip hamuru yoğurun.
** Daha sonra hamuru merdane ile açın.
** Açtığınız hamuru kare kare kesin.
** Kare şeklinde kesilen hamurları tencereye aktarın.
** Terbiyeyi tencereye ilave edin ve bir taşım kaynadıktan sonra servis tabağına alın.
** Tutmaç çorbasının sosu için ise tavaya tereyağını alın.
** Üzerine ince kesilmiş olan taze naneyi ilave edin.
** Servis tabağındaki çorbanın üzerine sosu döküp servis edin.
            ********AFİYET OLSUN********

Yorumlar