* 1 çay bardağı pirinç
* su
TERBİYESİ İÇİN:
* 1 kase yoğurt
* 4 yemek kaşığı un
* 1 yumurta
* 1 limon
* tuz
SOSU İÇİN:
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı nane
HAZIRLANIŞI:
* Tencereye bir çay bardağı pirinci alın.
* Üzerine yaklaşık 1 litre kadar su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.
* Üzerine un yumurta limon ve tuzu da ekleyip çırpın.
* Daha sonra üzerine ilk önce soğuk su sonrada sıcak su ilave edip terbiyeyi bağlayın.
* Terbiyeyi tencerede pişen pirinçlerin yanına alın ve kaynamaya bırakın.
* Sosu için tavaya tereyağını alın ve erdikten sonra naneyi ekleyin.
* Çorbayı servis tabağına alın üzerine sosu da döküp servis yapın.
*******AFİYET OLSUN*******
Yorumlar
Yorum Gönder