YOĞURT TATLISI

MALZEMELER:

* 4 yumurta
* 1 çay bardağı toz şeker
* 3 çay bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çay bardağı irmik
* 3 çay bardağı un
* 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN:

* 4.5 su bardağı su
* 4 su bardağı şeker
* yarım limon

HAZIRLANIŞI:

* Karıştırma kabına yumurta yoğurt ve  erimiş tereyağını alıp karıştırılır.
* Diğer taraftan şeker un irmik kabartma tozu vanilya ve Hindistan cevizi karıştırılır ve sıvılara eklenir.
* Yağlanmış tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
* Şerbet hazırlanır tatlı ve şerbet ılıdıktan sonra dökülür.
* Servise hazırdır.
                 *******AFİYET OLSUN******

Yorumlar