Malzemeler:
- 5 adet patlıcan,
- 150 gr kıyma,
- 1 adet soğan,
- 250 gr yoğurt,
- 4 diş sarımsak,
- Sıvı yağ,
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber.
Hazırlanışı:
- Patlıcanları közleyin ve küçük küçük kıyarak servis tabağının altına yayın,
- Sarımsakları ezerek yoğurdun içine katın ve biraz da tuz ekleyerek sarımsaklı yoğurt yapın,
- Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine yayın,
- Soğanı küp küp doğrayarak sıvı yağda kavurun,
- Soğanlar pişince içine kıymayı ekleyin,
- Kıymanın pişmesine yakın 1 yemek kaşığı salçayı 1 çay bardağı suda eriterek kıymaya ekleyin,
- Baharatlarını da ekleyerek bir taşım daha kaynatın,
- Kıymayı yoğurdun üzerine yayarak servis yapın,
********AFİYET OLSUN*******
Yorumlar
Yorum Gönder