BADEM TATLISI

Badem TatlısıMALZEMELER:

 3 yumurta
1 su b.pudra şekeri
250 gr.margarin
1 çay b.irmik
1 çay b.toz badem
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:

 bütün badem

ŞERBETİ İÇİN:

 4.5 su b.toz şeker
4.5 su b.su
yarım limon

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına margarini alarak elinizle yumuşatın. Ardından üzerine yumurtaları da kırarak karıştırın. (bir sarıyı ayırın). Daha sonra üzerine toz badem,çorba k. söke un, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ayarlayıp yuvarlanabilir kıvama gelince badem şeklini verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, birer badem batırın. Bir süre beklettikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
Bu arada şerbetini hazırlayın. Pişen sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti döküp çekene kadar bekleyin.

Yorumlar