
- 500 gr çiğ köftelik esmer bulgur
- 2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
- 2 tane et bulyon
- 3 diş ince doğranmış sarımsak
- 1 tane ince doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
- 4 yemek kaşığı siyah pul biber (isot)
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet iri dilimlenmiş limon
- Tuz, karabiber (salçanın tuzu yeterli ise tuz kullanılmaz.)
- Sıvıyağ
- 2 adet kıvırcık veya marul
- Taze soğan, tere, taze nane, turşu
- Dürüm için: (6 kişilik) 8-10 adet ince lavaş ekmek
- 1 limon suyu,
- 1 çay bardağı nar ekşisi,
- 1 diş ezilmiş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- kimyon,
- sumak,
- 2 adet rendelenmiş domates.
HAZIRLANIŞI:
- Tüm yeşillik, önce ayıklanır, sonra akan su altında bir kez yıkanır.
- Büyükçe bir küvete su konur, içine bir çay bardağı sirke veya bir yemek kaşığı tuz atılır.
- Gözle görülmeyen bakterilerin ölmesi için yeşillikler bu su içinde yarım saat bekletilir.
- Et bulyon sıcak suda eritilir.
- Ayıklanmış bulgura eklenir, karıştırılır.
- 30 dakika yoğrulur.
- Patates, salçalar ve 1 yemek kaşığı pul biber eklenir, 10 dakika daha el ıslatılarak yoğrulur.
- Bulgur birbirini iyice tutmaya başlayınca kalan isot eklenir ve yoğurulur.
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ ocakta iyice kızdırılır ve çiğ köftenin üzerine dökülür tekrar yoğrulur.
- Streç filme sarılarak dinlendirilir.
- Elle sıkılarak servis edilir.
- Sos malzemeleri bir kap içinde karıştırılarak sos kasesinde sos kaşığı ile servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder