
MALZEMELER:
* 8 adet büyük nescafe fincanı için
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 vanilya
* 1 kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı kakao
* 2 çay bardağı un
HAZIRLANIŞI:
* Yumurta ve şekeri birlikte çırpın.
* Sonra süt ve sıvı yağı ilave edin.
* Vanilya ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra unu 1 tatlı kaşığı eksik olarak katın.
* Hazırladığınız hamuru ikiye bölünüz ve birine 1 tatlı kaşığı kakao, diğerine de ayırdığınız 1 tatlı kaşığı unu karıştırın.
* Sonra yağladığınız fincanların içine önce sade olan kek hamurunu 1 yemek kaşığı sonra tam ortasından kakaolu hamuru dökünüz ve bu işlemi dört defa tekrarlayın.
* Tencerenin içine yerleştirdiğiniz fincanların yarısına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave ediniz ve tencerenin kapağını büyük bir bez ile sararak kapatın.
* Yüksek ateşte 20 dakika pişirin.
* Tencerenin kapağına bezi buhar keklere damlamasın diye sarıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder