HAYTALYA

MALZEMELER:
2 elma
2 portakal
2 kivi
1 nar
250 gr. Çilek

ŞERBETİ İÇİN:

 2 portakalın suyu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı gülsuyu

MUHALLEBİSİ İÇİN:

 3 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:
Öncesinde portakal suyunu, 1 su bardağı şekeri1 su bardağı suyu ve gül suyunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan 4-5 dakika sonra indirin ve soğumaya bırakın.
Muhallebisi için olan malzemelerle de muhallebiyi hazırlayıp ,cam tepsiye dökün ve bunu da soğumaya bırakın.
Meyveleri doğrayın ve bir kabın içine alın.
Soğumuş olan portakal sulu şerbeti üzerine gezdirin.
Servis yapacağınız kupların yada küçük kaselerin içine bu karışımdan koyun.
Soğumuş muhallebiyi küçük küçük keserek meyvelerin üzerine birkaç dilim koyun.
En üste nar taneleri doldurup servis yapın.

Yorumlar