KADAYIF DOLMASI

MALZEMELER :
  • 300 Gr. Tel Kadayıf
  • 2 Çorba K. Pirinç Fındık
  • 2 Çorba K. Pirinç Fıstık
  • 2 Çorba K. Çekilmiş Ceviz
  • 2 Yumurta
  • Yarım Çay B. Süt
KIZARTMAK İÇİN
  • Sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 Su B. Toz Şeker
  • 2 Su B. Su
  • 1 Dilim Limon
HAZIRLANIŞI :

Kadayıfı harmanlayın. Fındığı, fıstığı ve çekilmiş cevizi karıştırarak iç harcı hazırlayın. Kadayıftan bir parça elinize alın ve içine harçtan koyup sarın.
Yumurtaları sütle çırpın. Sardığınız kadayıfları sıvı karışıma batırın ve elinizle sıkarak şekil verin. İyice kızmış sıvıyağ da kızartın ve servis tabağına alın.

Yorumlar