- 300 Gr. Tel Kadayıf
- 2 Çorba K. Pirinç Fındık
- 2 Çorba K. Pirinç Fıstık
- 2 Çorba K. Çekilmiş Ceviz
- 2 Yumurta
- Yarım Çay B. Süt
- Sıvıyağ
- 3 Su B. Toz Şeker
- 2 Su B. Su
- 1 Dilim Limon
Kadayıfı harmanlayın. Fındığı, fıstığı ve çekilmiş cevizi karıştırarak iç harcı hazırlayın. Kadayıftan bir parça elinize alın ve içine harçtan koyup sarın.
Yumurtaları sütle çırpın. Sardığınız kadayıfları sıvı karışıma batırın ve elinizle sıkarak şekil verin. İyice kızmış sıvıyağ da kızartın ve servis tabağına alın.
Yorumlar
Yorum Gönder