- 6 yufka
- 4 yumurta
- 2 su b. süt
- 2 su b. su
- 3 çorba k. tereyağı
- 1 çay b. mısırözü yağı
- Van otlu peyniri
- Tulum peyniri
* 3 çorba kaşığı tereyağını eritirin.
* Sosu için bir kaba 4 adet yumurta kırın.
* Üzerine 2 su bardağı süt,2 su bardağı su,1 çay bardağı sıvıyağ ve eritilmiş olan tereyağını ilave edin.
* 1 adet yufkayı fırın tepsisine alın.
* 2.yufkayı elinizle parçalayın ve sosa batırın ve soslu olan parçalı yufkayı fırın tepsisindeki yufkanın üzerine alın.
* Üzerine tekrar sostan dökün.
* Üzerine van otlu peyniri ilave edin.
* 3 yufkayıda sosa batırın ve fırın tepsisine ilave edin.
* Üzerine tulum peyniri ilave edin.
* Üzerine tekrar soslu yufkayı serin.
* tepsisine olan yufkanın dışta kalan yufkayı kaparın.
* Üzerine kalan sosu dökün.
* Kolay su böreğini yaklaşık 30 dakika bekletin
* .Daha sonra kolay su böreğini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder