PADİŞAH KEBABI

MALZEMELER:
* 400 Gr. Kuzu Kuşbaşı
* 100 Gr. Kuyruk Yağı
* 2 Diş Sarımsak
* Pul biber
* Tuz

GARNİTÜRÜ İÇİN:

* 3 Domates
* 5 Küçük Kırmızı Soğan
* 1 Kırmızı Biber
* 1 Tutam Maydanoz
* Zeytinyağı
* Nar Ekşisi
* Lavaş

HAZIRLANIŞI:

* Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğruyoruz.
* Zırhtan geçirip çok ince bir hale getiriyoruz.
* Tuz ve pul biber katıp yoğuruyoruz.
* Tahta şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
* Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz.
* Garnitürü için, domatesleri soyuyoruz.
* Küçük bir şekilde doğruyoruz.
* Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğruyoruz.
* Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz.
* Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi koyup harmanlıyoruz.
* Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyuyoruz.
* Üzerine kebapları yerleştirip servis ediyoruz

Yorumlar