PATATES MANTISI

MALZEMELER:* 5 Haşlanmış Patates
* 1 Tutam Maydanoz
* Tuz
* Karabiber

İÇ HARCI İÇİN:

* 2 Soğan
* 200 Gr. Kıyma
* 1 Kase Yoğurt
* Sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber

ÜZERİ İÇİN:
* 1 Kase Çırpılmış Yoğurt
* 1 Çorba K. Tereyağı
* 1 Çay K. Toz Kırmızı Biber

HAZIRLANIŞI:

* Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz.
* İnce doğranmış maydanozu katıyoruz.
* Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
* Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
* Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz.
* İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.
* Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
* Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
* Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.
* Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz.
* Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne döktükten sonra servis ediyoruz.

Yorumlar