- 1 Pk. Baklavalık Yufka
- 3 Soğan
- 300 Gr. Kıyma
- 1 K. Dolmalık Fıstık
- 1 Pk. Kuş Üzümü
- 1 Tutam Maydanoz
- Sıvıyağ
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 Yumurta Sarısı
Dolmalık fıstıkları geniş bir tavada kavuruyoruz. Soğanları ince bir şekilde doğrayıp fıstıklarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Kıymayı ekleyip karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve kuş üzümü ekliyoruz.
Kavrulduktan sonra maydanozu ince bir şekilde doğrayıp harcımızın içine katıyoruz. Baklava yufkasından iki tanesini üst üste koyuyoruz. Üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz.
Üzerine iki yufka daha koyuyoruz. Kıymalı harcımızdan baş kısmına döküyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz.Kalın bir şekilde dilimleyip yaĞlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine erimiş tereyağı ve yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder