1 su bardağı buğday(yarma)
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Su
Nane yaprakları
HAZIRLANIŞI:
Buğday ve nohutu ayrı ayrı akşamdan ıslatın.
Sularını süzüp, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayın.
Haşlanmış bakliyatları tencereye alın, üzerlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatın.
Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın.
Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz.
Nane yaprakları ile üstünü süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder