SULTAN KEBABI



  • MALZEMELER:

  • 250 gram bonfilelik kuşbaşı et
  • 2 adet yufka
  • 100 gram bezelye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kabak

  •       1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • Çeyrek su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • DOMATES SOSU İÇİN:
  • 2 orta boy domates
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 100 gram kaşar peyniri

  •  
    HAZIRLANIŞI:
     
    Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile etleri haşlayalım.
    Tencereye sıvıyağ alalım.
    Piyaz doğranmış soğanları ve haşlanmış etleri ekleyip pembeleşinceye dek kavuralım.
    Bezelyeleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış havucu ve kabakları, patatesi etlerin ve sebzelerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ilave edip ağır ateşte etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
    Tencereyi ateşten alıp tuzunu, karabiberini ayarlayalım ve ılıtalım.
    Yufkaları enine ve boyuna keserek her yufkadan 4 eşit üçgen parça elde edelim.
    iki üçgen yufkayı üst üste bir kasenin içine oturtarak kenarlarını dışa taşıralım.
    Yufkaların içine delikli kepçe ile suyunu süzdüğümüz kebaptan bir kepçe koyup, yufkaların uçlarını kebabın üzerine çevirerek kapatalım.
    Kaseleri ters çevirip, hafifçe yağlanmış fırın kabına yufka bohçalarını çevirelim.
    Bu arada beşamel sosu hazırlayalım.
     Bir tavaya yağı alalım unu sararana dek karıştırarak hafifçe kızartalım.
    Sıcak sütü ve tuzu ekleyip sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
    Ve ateşten alalım.
    Yufka bohçalarının üzerine birer kaşık sos gezdirip kaşar peyniri rendesi serpelim.
    200 derecede ısıtılmış fırında üzerileri hafifçe pembeleşene dek pişirelim.
     Kebabı fırından alıp domates sosu ile servis yapalım.

    Yorumlar