TANTUNİ

MALZEMELER:
  • 1 Kg. Kuzu Eti
  • 1 Soğan
  • 4 Biber
  • 4 Domates
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kimyon
SERVİS İÇİN:
  • Lavaş
  • Karışık Yeşillik

HAZIRLANIŞI:

1 kg. kuzu etini küp olarak kesin. Daha sonra tavaya sıvıyağı alın. Üzerine 1 kg. kuzu etini ilave edin. Etler sulanıp suyunu çekecek.
Etler suyunu çekince pişirmeye devam edin. 1 adet soğanı yemeklik kesin. 4 adet domatesi küp olarak kesin. 4 adet biberi kesin. Lavaş ekmeğini içine tantuni etini alın. Etin üzerine soğan domates biber ilave edin.
Üzerine tuz, karabiber pul biber ilave edip lavaşı sarın. Servis tabağına tantuniyi ilave edip servis edin

Yorumlar