TAVUK ŞİNİTZEL

Viyana SchnitzelMALZEMELER:

750 gr. Tavuk göğsü bonfile
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
bir tutam tavuk baharatı


HAZIRLANIŞI:


Tavuk etlerini ince ince kesin
Üzerlerine tuz ve karabiber ve tavuk baharatı serpiştirin.
yemek  tabağına un koyun.
Diğer tabağa galeta ununu koyun.
Başka bir tabağa yumurtaları kırın ve çırpın.
Tavaya sıvı yağ koyun
Etleri sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, sonrada galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine yağını alması için koyu
Patates kızartması ile servis edin.

Yorumlar