3 yufka
200 gr. tel kadayıf
1 su b. ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
2 su b. su
yarım limon
HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemelerini bir tencereye koyarak kaynatıyoruz.
Kaynayınca soğuması bir kaseye koyuyoruz.
Şerbet soğurken tatlımızı hazırlıyoruz.
Kadayıfı ince ince doğruyoruz.
Cevizi de doğrayıcıdan geçiriyoruz ve kadayıfla karıştırıyoruz.
Yufkaları tezgaha üst üste açıyoruz.
3ünü birden 8 eşit üçgen şeklinde kesiyoruz.
Geniş kenarlarına kadayıflı harcı paylaştırıyoruz.
Sigara böreği gibi sarıyoruz.
Sıvıyağda börekleri kızartıyoruz ve kevgirle alıyoruz.
Tatlıyı yağdan çıkarınca soğuk şerbete atıyoruz.
Tatlımız şerbeti çekince çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder