MALZMELER:
4 ayva
1 elma
100 g çekirdeksiz kuru üzüm
4 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
½ çay kaşığı şeker boyası
2 yemek kaşığı kaymak
Tarçın
HAZIRLANIŞI:
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun.
Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin.
180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Gıda boyası kullanmak isteğe bağlı, aynı işlemleri boya kullanmadan uygulayabilirsiniz..
HAZIRLANIŞI:
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun.
Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin.
180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Gıda boyası kullanmak isteğe bağlı, aynı işlemleri boya kullanmadan uygulayabilirsiniz..
.Ayva çekirdeklerini çıkarıp tencereye ilave edince, güzel bir kıvam ve renk verir
Yorumlar
Yorum Gönder