AYVA TATLISI

MALZMELER:

     4 ayva
  • 1 elma
  • 100 g çekirdeksiz kuru üzüm
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • ½ çay kaşığı şeker boyası
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • Tarçın

  • HAZIRLANIŞI:

    Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun.
    Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
    Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
    Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin.
    180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
    Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

    PÜF NOKTASI:


    Gıda boyası kullanmak isteğe bağlı, aynı işlemleri boya kullanmadan uygulayabilirsiniz..
    .Ayva çekirdeklerini çıkarıp tencereye ilave edince, güzel bir kıvam ve renk verir

    Yorumlar