2 bardak galeta unu
1 bardak su
1 bardak peynir
1 tutam maydanoz
1 kilo yufka
1 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle düz bir zemine yufkayı serip sıvı yağ ve su karışımını yufkaya güzelce sürün.
Ardından ikinci yufkayı üzerine sererek yufkayı artı biçiminde 4 eşit parçaya bölün ve tekrardan sigara böreği gibi üçgen bir biçimde 4 parçayı da 2 parçaya bölün.
Yufkanın kalın kısmına peynir ve maydanoz karışımından bir miktar koyup sigara böreği şeklinde sarın.
Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sıvı yağ, su karışımının içine yumurta sarısını ilave ederek çırpın.
Hazırlanan börekleri bu karışımın içine batırıp iyice ıslatarak galeta ununa bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizip önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder