4 yufka
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
2 yumurta
beyaz peynir
maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Beyaz peyniri bir kasede parçalıyoruz.
Maydanozu doğruyoruz ve peynirle karıştırıyoruz.
Sütü ve sıvıyağı bir kaseye döküyoruz.
Yumurtaları kırıyoruz ve hepsini çırpıyoruz.
Yufkayı tezgaha seriyoruz.
Üzerine sos sürüyoruz.
İkinci yufkayı da üzerine seriyoruz ve yine sosluyoruz.
Ortasından ikiye kesiyoruz ve 4 parmak genişliğinde şeritler kesiyoruz.
Şeritlerin ucuna peynirli harçtan koyuyoruz ve muska şeklinde sarıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Kalan iki yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz.
Üstlerine sosun kalanını fırçayla sürüyoruz.
Çörekotu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder