Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 su bardağı et suyu (bul yon da kullanılabilir.)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
- tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
- Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Tencereye sıcak et suyu ilave edilir.
- Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Tencerenin içindekiler rondo dan yada kevgirden geçirilir.
- Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
- Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder