PATATESLİ ET SOTE

MALZEMELER:

1 kilogram dana kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
4 adet orta boy patates
1 kaşık domates salçası
2 bardak sıcak su
 tuz, kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Ön hazırlık
Eti kuşbaşı doğrayın, patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın, soğanları soyarak küp şeklinde incecik doğrayın.
Bir tencerede kısık ateşte eti suyunu çekene kadar kavurun.
Soğanı ekleyip, etle birlikte 5 dakika kadar sotelene kadar kavurmaya devam edin.
Salça ve baharatı ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
Patatesleri ekleyip, 2 bardak sıcak suyu tencereye dökün, tencere kapağını kapatın, kısık ateşte 30 – 35 dakika pişirin.
Yemeği yarım saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar