- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 250 gr kıyma
- 2 adet patlıcan
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- Karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 adet yufka
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Bir adet yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI:
Tavaya bir çorba kaşığı margarini koyalım ve doğradığımız soğanları ilave ederek yağda pembeleştirelim.
Daha sonra kıymayı ilave ederek kavuralım ve ince kıyılmış maydanozu, karabiber, kırmızıbiberi de ekleyerek tavayı ateşten alalım.
Közlediğimiz ve kabuklarını soyduğumuz patlıcanları küçük doğrayarak kıymalı harcın üzerine ilave edelim.
Ayrı bir kasede su, süt ve sıvı yağı karıştıralım.
Yufkayı düz bir zemine sererek bir fırça yardımı ile sütlü karışımdan sürelim.
Yufkayı kenarları ortada birleşecek şekilde katlayalım.
Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürerek dörde bölelim.
Her bir karenin içine patlıcanlı karışımdan koyarak dört köşesini bohça şeklinde katlayalım ve ters çevirerek tepsiye dizelim.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayarak tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece fırında pişirelim.
Nar gibi kızarmış böreğimiz servise hazırdır.
Yorumlar
Yorum Gönder