MALZEMELER:
4 çorba k. mısır unu1 su b. et suyu
1 su b. süt
3 dilim dost ekmeği
1 çorba k. domates salçası
2 çorba k. tereyağı
50 gr. kaşar peyniri
su
tuz
HAZIRLANIŞI:
Et suyu ve soğuk suyu tencereye döküyoruz.
Mısır ununu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Ocağın altını açıyoruz.
Kıvamı koyulaştıktan sonra biraz daha sıcak su ekliyoruz.
Sütünü ilave ediyoruz.
Kıvamını ayarlamak için gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebiliriz.
Ekmekleri ve pastırmayı doğruyoruz.
Tereyağını tavaya koyuyoruz.
Önce pastırmayı ekleyip biraz kavuruyoruz.
Ardından ekmekleri ekliyoruz.
Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ile salçayı koyup kavuruyoruz.
Biraz sıcak su ekleyip kıvamını açıyoruz.
Çorbanın tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Çorbamız kaynadıktan 1-2 taşım kaynadıktan sonra servis kasesine alıyoruz.
Üzerine kavrulmuş ekmek ve pastırmayı döküyoruz.
En son olarak da salçalı sosunu döküp servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder