TAVŞAN PASTA

MALZEMELER:

6 yumurta
6 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
½ kahve fincanı su
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya

KREMA MALZEMELERİ:


2 lt.süt
8 çorba kaşığı toz şeker
4 yumurta
6 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Pastanın3 adet muz
File şam fıstık
Damla çikolata
Kaplama Sosu:
2 büyük pk. sade çikolata

Şekiller için;
1 pk.bitter çikolata

Kaplama malzemesi:

Beyaz şeker hamuru
gıda boyası

Öncelikle kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırladım ve buzdolabında dinlenmeye bıraktım.Bu arada krema malzemelerinin hepsini (hindistan cevzi hariç)mikserle iyice karıştırıp,orta açık ısıda karıştırarak pişirdim ve soğumaya bıraktım.Üzeri kaymak olmaması için zaman zaman karıştırdım.Krema soğuyunca,krema,kremşanti ve hidistan cevizinide ekleyip mikserle iyice karıştırdım.


PANDİSPANYANIN HAZIRLANIŞI:

Yumurtalar ve şekeri rengi beyaz olana kadar mikserle karıştırdım.
Vanilya ve suyu ekleyip karıştırdıktan sonra elenmiş un ve kabartma tozunuda ilave edip karıştırdım.
Yağlanmış yuvarlak kelepçe kalıp’a yerleştirdim.önceden ısıtılmış 175 C ısılı fırında 25dk.pişirdim.
1.Pandispanya pişerken aynı malzemeler ve aynı hazırlama şekliyle 2.pandispanyayı hazırladım.1.pandispanya piştikten sonra ikincisini pişirmeye bıraktım.1.pandispanyayı kalıpla birlikte soğumaya bıraktım.2.pandispanyada pişti ve soğudu.

PASTANIN HAZIRLANIŞI:

Her iki pandispanyayı ortan ikiye kestim.
Muzlu süt ile 4 parçayıda ıslattım.
Üzerine hazırlayıp soğuttuğum kremadan sürdüm.
Dilimlediğim muzları kremanın üstüne yerleştirdim.
damla çikolata serpiştirip kapattım.
Pastalardan 1 tanesi tavşanın yüzünü,diğeri ise papyonu ve kulaklarını oluşturacak.
Herhangi birinin iki yanından 2 kulak ortasındanda papyon olacak şekilde kestim.
Bu işlemi keskin ve büyük bir bıçakla içini dağıtmadan yapmaya çalıştım.
Sonra yüzü ortaya,kulakları üst tarafa ve papyonu alta yerleştirip,benmari yaptığım sade çikolataları pastanın üstü ve tüm çevresine ince bir şekilde sürdüm.
Şeker hamurunu açıp pastanın üzerine yerleştirdim,kenarlarını düzeltip pastaya yapıştığından emin oldum.
Yüzünü,kulaklarını,ve papyonunu beyaz şeker hamuru ile şekillendirip,kulakları ve çevresini bitter çikolata sosu dolu krema tabancası ile belirginleştirdim.
Beyaz şeker hamurundan bir parça aldım,
Kırmızı gıda boyasından ekleyip,göz,dudak ve burun yaptım.
Bir parça daha alıp,onuda mavi gıda boyası ile reklendirip,papyonunda kullandım.

Yorumlar