MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları yıkayın, alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
- Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları (içleri ziyan olmasın diye) kızartın.
- Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivri biberleri zeytinyağında bir miktar kavurun.
- Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin.
- Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
- Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun.
- Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizin.
- Bir çay bardağı kaynamış suyu, iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz).
- 200 C'lik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin.
- Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder