ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
MALZEMELER:

  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
  • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  •  
    HAZIRLANIŞI:
    • Patlıcanları yıkayın, alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
    • Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları (içleri ziyan olmasın diye) kızartın.
    • Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivri biberleri zeytinyağında bir miktar kavurun.
    • Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin.
    • Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
    • Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun.
    • Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizin.
    • Bir çay bardağı kaynamış suyu, iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz).
    • 200 C'lik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin.
    • Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

    Yorumlar