1 kg. aşurelik buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı kuru fasulye
500 gram kuru kayısı
2 portakal kabuğu
3 elma
2.5 su bardağı kuru üzüm
7 su bardağı şeker
5 çorba kaşığı pirinç
2 su bardağı süt
yarım çay bardağı gül suyu
1 limon kabuğu rendesi
su
Kıvamını artırmak için:
nişasta
ÜZERİ İÇİN:
nar
ceviz
fındık
kuş üzümü
tarçın
dolmalık fıstık
susam
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak aşurelik buğdayı yarı kıvamdan fazla pişirin.
Ardından üzerine bir geceden önce suda bekletilmiş nohut ve kuru fasulye ekleyin.
Bir süre kaynadıktan sonra doğranmış kuru kayısıları ve portakal kabuğunu da ekleyin.
Tekrar bir süre kaynattıktan sonra içerisine pirincini ve suyunu da ekleyin.
Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın.
Kaynayan aşureye doğranmış elmaları ve suda bekletilmiş kuru üzümleri de ekleyin.
Ardından gül suyunu ve sütünü de ekleyin.
Bir süre daha kaynattıktan sonra şekerini de ilave edin.(şeker miktarını kendiniz de ayarlıyabilirsinz)
Kıvamı sulu olursa eğer kıvamını bağlamak için nişastayı sulandırarak yavaş yavaş ilave edin.
Piştikten sonra sıcak sıcak kaselere boşaltıp üzeri süsleyip servis edin........
Yorumlar
Yorum Gönder