4 yumurta
1 su b. toz şeker
3 su b. süt
4 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. kakao
160 gr. bitter çikolata
ÜZERİ İÇİN:
dondurma
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını bir tencerede eritiyoruz.
Unu ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz.
Bir yandan çırparken bir yandan da sütü ilave ediyoruz.
Krema kıvamına gelip göz göz olunca şekerini ekliyoruz.
Kakaoyu, tereyağını ve kırdığımız çikolatayı ilave ediyoruz.
Karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca kapatıyoruz.
Sufle karışımı soğuyunca yumurta sarıları tencereye koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
Beyazlarını da bir kaseye alıyoruz.
İçine bir fiske tuz koyarak mikserle, beyaz köpük gibi olana kadar çırpıyoruz.
Sufle karışımını da köpürttüğümüz yumurta akının kasesine ilave ediyoruz.
Tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıyoruz.
Porselen çay fincanlarının içlerini yumuşak margarinle yağlıyoruz.
Pudra şekeri döküyoruz, çalkalar gibi yapıyoruz ve hepsini pudra şekeriyle mantoluyoruz.
İçlerine harcı paylaştırıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Dondurmayla servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder