2 kilogram balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak kabağımızı ince şekilde dilimleyip çekirdeğini çıkartıyoruz.
Yıkadıktan daha sonra 2 parmak genişliğinde dilimlediğimiz uzunlukta doğruyoruz.
Derin bir tencereye kabakları, aralarına şeker dökerek kat kat diziyoruz.
1 gece ağzı kapalı olarak bekletiyoruz.
Bu beklemede kabak suyunu salacağı için pişirirken de ayrıca su eklemeye gerek yok.
Geceden bekletilen kabak düşük ateşte yumuşayana dek güzelce pişirilir.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için ise bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra ise servis tabağına alarak üstüne dövülmüş olan ceviz yada fındık serpilerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder