KREM ŞANTİLİ BÜSKİVİLİ KABAK TATLISI

Büskivili Kabak Tatlısı
 
MALZEMELER:

1 Kg. Temizlenmiş Dilimlenmiş Balkabağı
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Su
1 Paket Pötibör Bisküvi
1/2 su bardağı ceviz içi


Krem Şanti İçin:
1 Paket Kremşanti
1 Su bardağı Soğuk Süt

HAZIRLANIŞI:


Kabakları tencereye yerleştirin.


Üzerine şekerini ve suyunu ekleyip kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pirin.
Pişen kabakları hemen ayrı bir kaba alıp püre haline getirin ve soğuması için bekletin.
Süt ve kremşantiyi iyice çırparak buzdolabında dinlendirin.
Kare bir tepsiye ilk önce tencerede kalan şerbete buladığınız bisküvileri bir sıra dizin.
Üzerine ikiye böldüğünüz kabak püresinden sürünüz.
Onun üzerine de yine ikiye böldüğünüz kremşantiden sürün.
Bunların üzerine tekrar şerbete buladığınız bisküviyi dizip, kabak ve kremşantiyi sırasıyla sürdükten sonra üzerini ceviz ile süsleyin.
2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.     

Yorumlar