MADLEN KEK

Madlen-Kek-Tarifi oktay usta
MALZEMELER:
  • 4 tane yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı kadar elenmiş un
  • 1 su bardağı kadar süt
  • 2 su bardağı kadar toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
 
Arkadaşlar kekimiz için öncelikli olarak yumurtalarımızı toz şekerimizle birlikte geniş bir kabın içinde iyice çırpıştırıyoruz ve beyazlaşıp köpürene dek güzelce karıştırmaya devam ediyoruz

Daha önceden eritmiş olduğumuz margarinimizi de içerisine katarak eritiyoruz. Ardından sıvı yağımızı, vanilyalarımızı, sütümüzü, kakaomuzu ilave ederek 1/2 dk. boyunca çırpıştırmaya devam ediyoruz

Sonrasında bu karışımdan bir su bardağı kadarını ayırıyoruz.

Çırpma kabımıza elemiş olduğumuz unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyerek mikserimizin en düşük ayarı ile çırpma teli ile güzelce karıştırıyoruz

Daha sonra kalıbımızı margarinle yağlayıp üstüne un serpiştiriyoruz.

Yapmış olduğumuz hamuru kalıbımıza boşaltıyoruz ardından daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik  ısıda kekimizi pişiriyoruz.

Kekimiz piştikten sonra soğumadan önce ayırmış olduğumuz bir bardak kakaolu karışımımızı üstünde gezdiriyoruz.

Sonra kekimizi soğuttuktan sonra servise sunuyoruz.
  • Afiyet olsun…

Yorumlar