PANKEK

pankek tarifi Pankek Tarifi

MALZEMELER:
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ
  • Servis için: Reçel

HAZIRLANIŞI:

Genişçe bir kaba yumurtaları, toz şekeri ve tereyağını ekleyip çırpın.
Ardında da sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu da ekleyerek malzemeler iyice karışana kadar çırpın
 
Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtarak sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
Hazırladığınız karışımdan yumurta büyüklüğünde alın ve tavanın ortasına dökün.
iki tarafını da yakmadan pişirin.
Karışım bitene kadar işlem tekrarlayın.
Reçel ya da istediğiniz başka bir sos ile servis yapın.

Yorumlar