İRMİKLİ TOPLAR

MALZEMELER:
 
  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 8  yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • üzeri için hindistan cevizi ve çiğ badem
  •      (isteyen vanilyada koyabilir)

    HAZIRLANIŞI:
    • Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 
    • Pişince içine vanilya ilave edin.
    • Ara sıra karıştırarak soğutun.
    • Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yedirin.  
    • Yanınıza bir kase su alın. 
    • Bir kaşık muhallebi alıp elinizi suya batırıp toplar yapın.
    • Hindistan cevizine bulayıp tabağa dizin.
    • üzerlerine badem batırın

    Yorumlar