BALLI PASTA

Malzemeler:

Bisküvisi için;
  • 3 yumurta,
  • 100 gr tereyağ,
  • 4 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı şeker,
  • 3 yemek kaşığı bal,
  • 1,5 çay kaşığı karbonat.
Kreması için;
  • 500 gr krema,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 yemek kaşığı bal.
Kaplamak için;
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 50 gr çikolata,
  • 2 yemek kaşığı süt.
Hazırlanışı:
  1. Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
  2. Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
  3. Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
  4. Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
  5. İçine erimiş tereyağ ve bal-karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
  6. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
  7. Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dk. kadar dinlendirin,
  8. Bu sırada kreması için tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alıp koyulaşana kadar çırpıp dolaba kaldırın,
  9. Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm’lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
  10. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
  11. Fırından çıkarıp kenara alın,
  12. Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin,
  13. Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
  14. Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
  15. Üzerine krema sürün,
  16. Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
  17. En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın ve 1 saat dinlendirin,
  18. Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekip pastanın kenarlarını ve üstünü kaplayın,
  19. Çikolata ve sütü ben mari usulü eritin,
  20. Ilındıktan sonra bir enjektör veya ince uçlu sıkma torbası yardımıyla üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun…

Yorumlar