Bisküvisi için;
- 3 yumurta,
- 100 gr tereyağ,
- 4 su bardağı un,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 3 yemek kaşığı bal,
- 1,5 çay kaşığı karbonat.
- 500 gr krema,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 yemek kaşığı bal.
- 1 su bardağı ceviz,
- 50 gr çikolata,
- 2 yemek kaşığı süt.
- Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
- Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
- Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
- İçine erimiş tereyağ ve bal-karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
- Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dk. kadar dinlendirin,
- Bu sırada kreması için tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alıp koyulaşana kadar çırpıp dolaba kaldırın,
- Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm’lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
- Fırından çıkarıp kenara alın,
- Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin,
- Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
- Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
- Üzerine krema sürün,
- Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
- En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın ve 1 saat dinlendirin,
- Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekip pastanın kenarlarını ve üstünü kaplayın,
- Çikolata ve sütü ben mari usulü eritin,
- Ilındıktan sonra bir enjektör veya ince uçlu sıkma torbası yardımıyla üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder