ÇİKOLATALI PASTA

4204_noel-kek
MAZEMELER:

5 adet yumurta
7 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı un
1 poşet kabartma tozu
125 gram tereyağı ( yada sana yağı)
4 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

500 gram sıvı krema tatlı

300 gram çikolata
1 paket tereyağı

Üstü için:

100 gram sütlü çikolata
50 gram tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Dikdörtgen tepsinizi yağlayıp unlayın veya yağlı kağıdınızı serin.
Yumurta ve şekerleri çırpıp yumuşamış terayağını da ekleyin.
Un kabartma tozu ve kakaoyu da birbirlerine karıştırıp en son yumurtalı karışıma aktarın.
Fırına verip üzeri çok kahverengi olmadan çıkartın.
Krema için çikolata ile tereyağını benmari usulü eritin.
Kremayı da katıp çırpın.
Tepsiden keki çıkartın iki kat şeklinde kesin.
Araya kremalı çikolatayı söküp üzerine ikinci katı kapatın.
En üstü içinde sütlü çikolata ile tereyağını benmari usulü eritip üzerine dökün.
                                            Afiyet olsun.

Yorumlar