ÇİKOLATALI TOPLAR

MALZEMELER:

  • 125 gr tereyağı
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Çikolata parçaları
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • ½ bardağı süt

  • HAZIRLANIŞI:
    • Tereyağı eritilir.
    • Bisküviler rondodan geçirilerek inceltilir.
    • Bisküviler bir karıştırma kabına alınır, üzerine eritilen tereyağı dökülür, bir miktar şeker, kakao, çikolata parçaları, ceviz eklenir.
    • Süt azar azar eklenerek yumuşatılır, tüm malzeme yoğrulur ve toparlanabilecek şekilde bir hamur kıvamı elde edilir. Küçük küçük toplar haline getirilir.
    • Yeşil fıstığa ,pasta malzemelerine bulanır, boncuklu kürdan batırılarak servis tabağına dizilir.

    Yorumlar