DAMALI PASTA

MALZEMELER:

1 adet kakaolu hazır pandispanya
1 adet sade hazır pandispanya
2 paket muzlu puding(puding için süt)
3 adet büyük boy muz

ÜZERİ İÇİN:

2 paket kakaolu şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı kakaolu şekerleme

HAZIRLANIŞI:

* Öncelikle pudingi arkasındaki tarife göre ama daha az süt kullanarak(biraz daha koyu olması için) hazırlıyoruz ve soğumaya
bırakıyoruz.
* Daha sonra üzeri için şantimizi hazırlıyoruz onu da buzdolabına kaldırıyoruz yine soğuması için.
* Gelelim şimdi pandispanyalarımızı hazırlamaya bu işlem biraz uzun ve önemli bir adım.
öncelikle kakaolu pandispanyanın ortasını önce bir tabakla, daha sonra tabaktan daha küçük bir kase ile ve son olarak bir su bardağı ile ve ucu sivri bir bıçak yardımı ile kase tabak ve bardağın çapında yuvarlak olarak kesiyoruz. sade pandispanyaya da aynı şeyi uyguluyoruz.
* Daha sonra Keserek elde ettiğimiz pandispanya katlarının her katını süt ve şeker karışımı ile(ben nescafe 3ü1 arada ekledim) ıslatıyoruz ve aralarına hazırldığımız muzlu pudingi kalın bir şekilde sürüyoruz dilimlenmiş muzlarımızı diziyoruz, her kata aynı işlemi uygulayarak pastamızı oluşturmuş oluyoruz.
* Daha sonra yine hazırladığımız şantiyi pastamıza spatula yardımı ile üzerine sıvıyoruz, ve kakaolu şekerlemelerimiz serpiştiriyoruz. Dinlenmesi için buzdolabımıza kaldırıyoruz.
hazırladığımız pastaları ne kadar çok dinlendirirsek o kadar lezzeti artıyor,ben en az 8 saat bekletiyorum pastalarımı buzdolabında..
                                                       Afiyet olsun.

Yorumlar