DÜĞME KURABİYE


MALZEMELER:
  • 100 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 çay bardağı pudraşeker
  • Gıda boyaları (sarı~yeşil~pembe)
HAZIRLANIŞI:
  • Margarini yoğurma kabına alın.
  • Şeker, yumurta, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  • Gerekirse un ilave edin.
  • Hamuru parçalara ayırıp gıda boyaları ile renklendirin.
  •  
  • Unlanmış tezgahta merdane ile açıp, çay bardağı ağzı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Daha küçük yuvarlak bir kalıp ile üzerine hafifçe bastırın.
  • Çöp şiş ile delikler oluşturun ve 170 dereceye ayarlanmış fırında 12-15 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar