MALZEMELER: 250 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2,5 yemek kaşığı kakao
3,5 – 4 su bardağı un
1 paket vanilya
Nutella ( Piştikten sonra üzerine )
1 çay bardağı toz şeker ( Kurabiyelerin dışına )
HAZIRLANIŞI:
HAZIRLANIŞI:
- Geniş yoğurma kabına,oda ısısında yumuşayan tereyağ,yumurta ve pudra şekerini alıp karıştırın.
- Un haricindeki diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve azar azar un ile kabartma tozunu ilave edin.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
- Yuvarladığınız kurabiyeleri toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Kurabiyelerin ortalarına parmağınızla çukur oluşturun ve önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına 1 çay kaşığı çikolata koyarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder