ELMAS KURABİYE

MALZEMELER:      250 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı  pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Nutella ( Piştikten  sonra  üzerine ) 
  • 1 çay bardağı toz şeker ( Kurabiyelerin dışına )

  • HAZIRLANIŞI:
    1. Geniş yoğurma kabına,oda ısısında yumuşayan tereyağ,yumurta ve pudra şekerini alıp karıştırın.
    2. Un  haricindeki  diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve azar azar un ile  kabartma tozunu  ilave edin.
    3. Yumuşak bir hamur  elde edene kadar yoğurun.
    4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
    5. Yuvarladığınız  kurabiyeleri   toz şekere bulayıp  yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
    6. Kurabiyelerin ortalarına parmağınızla  çukur oluşturun ve önceden ısıtılmış 175 derecede   pişirin.
    7. Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına   1 çay kaşığı çikolata koyarak servis yapın.

    Yorumlar