
- 1yumurta
- 1 su bardağı pudraşekeri
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI:
- hamuru tüm malzemeyi katıp yoğuralım yoğurduğumuz hamuru merdaneyle açıp yuvarlak kalıpla kesiyoruz kestiğimiz hamurlara çay bardağının tabanıyla hafifçe bastırıyoruz 175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz kurabiyeler pişerken üzerinin jölesini hazırlayabiliriz
- 1 su bardağı suya ve tart jöle meyveli sosu döküp koyulaşıncaya kadar pişirelim pişen jöleyi sürekli karıştırarak ılık hale getirelim fırından çıkan kurabiyelerin üzerine zaman kaybetmeden (jöle sertleşir)1er tatlı kaşığı döküp dekor şekeriyle süsleyelim..
- afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder