ETİ PUF KURABİYE

BİSKÜVİSİ İÇİN MALZEMELER:

100 gram tereyağı
yarım çay bardağı fındık (ince çekilmiş)
yarım paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı pudra şekeri

Marsmallow İçin

1 paket sade kremşanti
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu toz jöle
1 çay bardağı kaynar su
Üzeri İçin
İstediğiniz renk pasta süsleri

HAZIRLANIŞI:

Bisküvi malzemelerinin hepsini hamur yoğurma kabına koyup yoğuralım.
Hamur kulak memesi kıvamına gelince buzdolabında 10 dakika bekletelim.
Daha sonra hamuru açıp çay bardağı ile keserek şekil verelim.
Şekil verilen hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, önceden ısıtılmış fırında 150 derecede, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Daha sonra soğumaya bırakalım.
Jöleyi sıcak suyla karıştırıp kıvama gelince ılımaya bırakalım.
Kremşantiyi, süt ile çırparak kıvamına getirelim.
Kremşantiye, jöleyi azar azar ekleyelim ve aynı zamanda mikserle de birkaç dakika çırpalım.
Hazırlanan marsmallow’u bisküvilerin üzerine sıkma aparatı ile sıkalım ve bir kaseye döktüğümüz pasta süslerine batırıp süsleyelim.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
                                             Afiyet olsun.

Yorumlar