ETİ PUF

MALZEMELER:

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

2,5-3 su bardağı un

1 pk. kabartma tozu

1 pk. vanilya

1 pk. kakao (3 çorba kaşığı)

KREMASI İÇİN:

1 pk.kremole vanilyalı (marketlerde bulabilirsiniz)

2 poşet krem şanti

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Un,k.tozu,vanilya ve kakaoyuda ekleyip iyice çırptıktan sonra fırınınızın tepsisine dökün.
180 derecede önce ısıtılmış fırınınızda pişirin.
Pişen keki su bardağı yardımıyla keserek yuvarlak parçalar elde ediyoruz.
Bu şekilde tüm tepsiyi kestikten sonra tepside kalan parçaları rondo yardımıyla toz haline getirin. Kreması için kremoleyi paketin üzerindeki tarife göre çırpın.İ
çine toz kremşantiyi dökerek tekrar çırparak koyu kıvam elde edin.
Kremadan 1 çorba kaşığı alarak kestiğiniz yuvarlak kek dilimlerinizin üzerine koyun.
Rondodaki toz halindeki keki kremanın üzerine güzelce kapatın.
Dolapta soğutun.
                                                Afiyet olsun…






Yorumlar