MALZEMELER:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 50 gram margarin veya tereyağ
- Üst malzemeler:
- Yarım kangaldan biraz fazla sucuk
- 300 gram kaşar peyniri
- 6 tane domates
- 2 kırmızı, 1 sivri ve 1 çarliston biber
- 10 tane kornişon turşu
- 10 tane kadar biberli yeşil zeytin
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı sıvı yağ
- tuz ve kekik
- Ilık suda maya ve şekeri karıştırın maya kabarsın.
- Unu ve tuzu ilave edin,yoğurun.20 dakika mayalansın.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin.
- Biberlerin tohumlarını temizleyin ve kalan tüm malzemeleri küp küp kesip hazırlayın.
- Hamurun içine oda ısısındaki margarini ilave edin.
- Yoğurun.Fırın tepsisini yağlayın hamuru ya elle bastırıp yayın yada merdaneyle açıp tepsiye yerleştirin.
- Salçayı yarım bardak yağla macun kıvamına getirin.
- İçine kekiği koyun.Hamurun üstün iyice yayın.
- Salçanın üstüne sırayla az bir kaşar (malzeme yapışsın diye),domates,biber,zeytin, kornişon ve sucuk yayın.
- Domatesin üstüne tuz serpin.200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Domates ve biberler pişince kalan kaşarı her tarafına iyice serpin.
- Tekrar fırına verin ve kaşarlar eriyene kadar fırında bırakın.
- Sonra sıcak olarak servis yapın..
Yorumlar
Yorum Gönder