MALEMELER:
1 su bardağı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı un (tepeli)
2 yemek kaşığı mısır nişastası(tepeli)
4-5 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın (isteğe göre arttırabilirsiniz)
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 fiske zencefil
ÜZERİİÇİN:
Ceviz
HAZIRLAIŞI:
Pekmez, un, nişasta ve suyu mikserle çırpın.
Tencereyi ocağa koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tarçın, yenibahar ve zencefili ekleyip iyice karıştırın ve tencereyi ateşten alın.
Kaselere paylaştırın.
Buzdolabında en az 2- 3 saat beklettikten sonra, üzerine ceviz serperek veya her dilim üzerine ceviz yerleştirerek soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
2 yemek kaşığı un (tepeli)
2 yemek kaşığı mısır nişastası(tepeli)
4-5 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın (isteğe göre arttırabilirsiniz)
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 fiske zencefil
ÜZERİİÇİN:
Ceviz
HAZIRLAIŞI:
Pekmez, un, nişasta ve suyu mikserle çırpın.
Tencereyi ocağa koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tarçın, yenibahar ve zencefili ekleyip iyice karıştırın ve tencereyi ateşten alın.
Kaselere paylaştırın.
Buzdolabında en az 2- 3 saat beklettikten sonra, üzerine ceviz serperek veya her dilim üzerine ceviz yerleştirerek soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder