İRMİK HELVASI

 Resimli İrmik Helvası Tarifi
  MALZEMELER:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 avuç dolmalık fıstık
  • 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:

Tencerenize irmiğinizi, yağı ve fıstıkları alın.
Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Karıştırarak fıstık ve irmiğin rengi değişene kadar kavurun.
Biraz yorulabilirsiniz ama yılmadan karıştırmaya devam edin.
Rengi nefis bir koku ile birlikte değişecektir.
Ayrı bir kapta şeker ile vanilyayı, soğuk süt ve su ile karıştırın.
Şekerler tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
İrmiği rengi dönene kadar kavurduktan sonra bu karışımı irmik olan tencereye dökün.
Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Pilav yaparken olduğu gibi irmik helvasının üzeri göz göz olana kadar pişirin ve göz göz olunca kapağını kapatın. 
Suyunu çekene kadar ocak üzerinde demlenmeye bırakın.  
Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve karıştırıp tekrar dinlenmeye bırakın.
Servis tabaklarına alıp, üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun

Yorumlar